VIDEO Nou atac cu arme chimice în Siria

VIDEO Nou atac cu arme chimice în Siria

192
0
DISTRIBUIȚI

Cel puţin 40 de civili sirieni, între care şi copii, au avut probleme respiratorii sâmbătă după un atac cu clor lansat de regimul de la Damasc împotriva a două localităţi rebele din nord-vestul ţării, au informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi militanţi, relatează AFP.

Înregistrările video difuzate de militanţi, a căror autenticitate nu a putut fi însă confirmată imediat, arătau voluntari care spălau copii aflaţi în stare de şoc, printre care şi bebeluşi, unii dintre ei tuşind, alţii purtând măşti de gaze.

În luna martie anul trecut, regimul lui Bashar al-Assad a fost acuzat de organizaţia Human Rights Watch că a lansat butoaie umplute cu clor asupra civililor în zone rebele, acuzaţii respinse însă de Damasc.

‘Cel puţin 40 de civili, între care şi copii, au avut probleme respiratorii după ce armata aeriană siriană a aruncat butoaie explozive umplute cu clor asupra (localităţilor) Saraqeb şi Nairab’ în provincia Idleb controlată în mare măsură de rebeli, a afirmat OSDO.

‘Potrivit medicilor, gazul care s-a degajat din butoaie este clor’, a precizat ONG-ul care dispune de o vastă reţea de surse civile, medicale şi militare în Siria.

Un activist din regiune, Ibrahim al-Idlebi, a informat la rândul său că există ’75 de cazuri de asfixiere’ la Saraqeb. ‘Victimele au fost transportate la spitale improvizate şi medicii voluntari şi-au spălat imediat hainele’, a mai spus el.AGERPRES

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ