Ucraina îşi închide graniţa cu Rusia !!!

Ucraina îşi închide graniţa cu Rusia !!!

211
0
DISTRIBUIȚI

Ucraina îşi închide parţial graniţa cu Rusia. Anunţul a fost făcut de preşedintele interimar Olexandr Turcinov. Totodată, acesta a vizitat trupele militare din estul ţării pentru a inspecta starea echipamentelor, dar şi a soldaţilor implicaţi în operaţiunea antitero. Potrivit directorului Centrului de cercetări politico-militare, noaptea trecută au avut loc mai multe confruntări între terorişti şi militarii ucraineni, însă niciuna majoră.

Preşedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov a anunţat că o parte a frontierei dintre Ucraina şi Rusia urmează să fie închisă. În special vor fi vizate centrul regiunii Lugansk şi sudul regiunii Doneţk. Astfel, teroriştii nu vor mai putea primi armament şi se va evita pătrunderea altor insurgenţi pe teritoriul ţării. Potrivit lui, această măsura este unul dintre elementele principale ale operaţiunii antitero desfăşurată în estul fostei republici sovietice. Turcinov a vizitat trupele militare din estul Ucrainei, pentru a verifica nivelul de pregătire a soldaţilor ucraineni. Se întâmplă în contextul în care armata a fost suplimentată cu trupe şi echipamente de luptă.

Ieri, Turcinov a ordonat Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare să examineze în regim de urgenţă propunerea de a institui legea marţială în estul ţării. Potrivit şefului Centrului de cercetări politico-militare, noaptea trecută în estul Ucrainei au avut loc mai multe confruntări cu separatiştii proruşi, însă niciuna majoră. În contextul tensionat din regiunile estice a Ucrainei, tot mai mulţi locuitori din Slaviansk şi din Lugansk părăsesc oraşele de frică să nu fie ucişi în luptele dintre terorişti şi separatiştii proruşi.

Între timp, autoproclamatul primar al bastionului separatist prorus Slaviansk, Viaceslav Ponomarev a propus ca oraşul să fie redenumit în Putinsk, Doneţk în Putino, iar Lugansk să se numească Putingrad. Ponomarev se arată sigur că această acţiune va întări spiritul de luptă a insurgenţilor proruşi care militează pentru crearea statului separatist Novorossiya în estul Ucrainei.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ