O noua lovitură DE GRAȚIE pentru românii plecați la muncă în străinătate...

O noua lovitură DE GRAȚIE pentru românii plecați la muncă în străinătate !

289
0
DISTRIBUIȚI

O noua lovitură DE GRAȚIE pentru românii plecați la muncă în străinătate ! Victor Ponta a FĂCUT ANUNȚUL:”10 Euro/Luna” 

”Gândiţi-vă, dacă cei trei milioane (n.r. de români plecaţi) ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuţie pe care am simţi-o” a declarat Victor Ponta pentru gândul.info. Acesta consideră impozitarea românilor plecați în străinătate o măsură sustenabilă prin care se poate crește numărul de contribuabili la bugetul de stat al României.

Acesta își argumentează prunctul de vedere făcând referire și la banii pe care românii îi trimit familiilor lor de peste hotare, bani care nu ajung niciodată în sistemul social. “Avem o realitate, trei milioane din populaţia dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara ţării şi nu plătesc niciun leu la sistemul social. Ştiu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj. Îi trimit pe căi private, foarte bine acest lucru. Dar gândiţi-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuţie pe care am simţi-o, citeaza umasc.ro.

Deci, e o problemă şi cred că creşterea numărului de contribuabili este singura soluţie sustenabilă pe termen lung”, a afirmat premierul. Totodată, Victor Ponta insistă și asupra reducerii contribuţiilor de asigurări sociale la angajator, astfel: ”unt de părere că, dacă ai un număr extrem de limitat de contribuabili, cum poţi să ai venituri prin care să investeşti în Sănătate, în Educaţie, în incluziune socială. Aici mă gândesc, pe de o parte, la munca la negru, şi acesta este motivul pentru care Guvernul a luat o măsură de dreapta — reducerea contribuţiilor de asigurări sociale la angajator. În mod normal, ca un adevărat Guvern de stânga, aş fi redus contribuţiile la angajat, nu la angajator.

Noi am spus: hai să luăm la angajator, ca să fie un stimulent pentru combaterea muncii la negru sau a salariilor la gri — jumătate pe cartea de muncă, jumătate în mână. Însă şi efectul până la urmă combinat, nu doar al reducerii CAS, al dezvoltării economice, a fost acea barieră psihologică pe care am avut-o în societate, să avem un număr mai mare de angajaţi fără carte de muncă decât numărul pensionarilor”, a subliniat #Tonta pentru sursa citată.

Dai mai departe Distribuie daca esti ROMAN sa vada toata DIASPORA!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ