Noi suntem Anonymous !!! A început “Operaţiunea ISIS” !!

Noi suntem Anonymous !!! A început “Operaţiunea ISIS” !!

280
0
DISTRIBUIȚI

Hackerii au lansat mii de atacuri cibernetice şi susţin că au indentificat jihadişti care recrutau adepţi în Europa.
Hackerii de la Anonymous au început “Operaţiunea ISIS” prin publicarea mai multor date personale ale unor suspecţi care ar face parte din organizaţia teroristă. Informaţii despre mii de atacuri cibernetice şi detalii care îi vizează pe jihadişti au fost dezvăluite online cu hashtag-urile‪#‎opISIS‬ şi ‪#‎opParis‬, informează The Independent.
Anonymous a spart conturile de social media pe care le aveau presupuşi jihadişti şi a făcut publice mai ales detaliile personale ale celor implicaţi în procesul de recrutare ISIS. Informaţiile personale ale suspecţilor extremişti au început să apară după ce Anonymous “a declarat război” ISIS, în urma atacurilor de la Paris.

Hackerii au făcut publică o listă de conturi pe Twitter şi site-uri pe care operază jihadiştii. Cel puţin o postare, văzută de jurnaliştii de la The Independent, conţine detalii personale, inclusiv adresa fizică a unui individ care pretinde a fi un recrutor ISIS în Europa.

Mai mult, Anonymous susţin că au atacat cu succes mii de conturi de pe reţele de socializare, iar mai multe site-uri pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS au fost distruse. De la debutul “Operaţiunii ISIS”, Anonymous ar fi responsabil pentru eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte.

Activiştii par să îşi fi intensificat atacurile cibernetice în ceea ce au anuţat a fi “cea mai mare operaţiune” din istoria sa, ca răspuns la atacurile de la Paris, soldate cu 129 morţi. Anterior, hackerii s-au axat în mare parte pe piratarea conturilor de social media.

Cu toate acestea, nici unul dintre detaliile dezvăluite nu pot fi confirmate în mod independent, precizează jurnaliştii britanici.

Mesajul transmis de jihadişti la ameninţarea Anonymous

După declaraţia de “război” transmisă de Anonymous, Statul Islamic a răspuns, pe un cont din aplicaţia de mesagerie Telegram, prin mesajul: “Nişte idioţi”.

Cu toate acestea, potrivit Business Insider, mesajul ISIS conţine şi “instructiuni” despre cum pot fi evitate eventualele atacuri: “Nu deschideti linkuri decât dacă acestea provin dintr-o sursă sigură. Schimbaţi constant protocolul de adresa. Nu vorbiţi cu persoane pe care nu le cunoaşteti pe Telegram sau prin mesaje Twitter”.
Sursa: mediafax.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ