Folositi WhatsApp ? S-ar putea sa o stergeti imediat dupa...

Folositi WhatsApp ? S-ar putea sa o stergeti imediat dupa citirea articolului !

912
0
DISTRIBUIȚI

Un studiu de ultima ora arataa faptul ca aplicatia WhatsApp colecteaza mai multe informatii din telefonul tau decat credeai.

Un nou studiu, efectuat de cercetatorii de la Universitatea de Tehnologie din Brno, Cehia, releva faptul ca aplicatia WhatsApp, descarcata la nivel mondial de peste 2miliarde de utilizatori, colecteaza mai multe informatii, despre apelurile si mesajele primate sau transmise si le stocheaza pe servere.
Astfel, spun cercetatorii, aplicatia WhatsApp nu este una sigura, deoarece stocand informatiile utilizatorilor pe diverse servere, acestea pot fi accesate de la distanta de hacker si, astfel, pot fi furate . Pentru a demonstra cat de usor se pot fura datele utilizatorilor, cercetptorii cehi au creat un program care a decriptat comunicarea dintre un telefon Anrdoid si serverele WhatsApp. Ei au avut astfel acces foarte usor atat la datele de pe dispozitiv, precum si la cele stocate.„Cercetarile noastre demonstreaza tipul de date care pot fi colectate din serverele WhatsApp si ofera o cale pentru ca altii sa efectueze studii suplimentare pentru a corecta aceste erori”, au declarat cercetatorii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ