Cea mai mare tragedie din Bucuresti : Cel puţin 25 de morţi,...

Cea mai mare tragedie din Bucuresti : Cel puţin 25 de morţi, zeci de răniţi în incendiul dintr-un club din Bucureşti

275
0
DISTRIBUIȚI

Cel puţin 25 de persoane au murit şi 88 au fost rănite într-o explozie şi un incendiu produse într-un club de noapte din Bucureşti, România, unde erau adunate sute de persoane vineri seară, unul dintre cele mai grave incidente din capitală în ultimele decenii, au anunţat oficiali guvernamentali citaţi de agenţiile internaţionale de presă şi canalele TV internaţionale de ştiri, printre care CNN sau Euronews.

Incendiul de la Clubul Colectiv din capitala României a fost provocat de artificii în timpul unui show pirotehnic, notează CNN.

Preşedintele român Klaus Iohannis s-a declarat “profund şocat şi întristat”, mai notează CNN.

“Este un moment foarte trist pentru noi toţi, pentru naţiunea noastră şi pentru mine personal”, a spus el într-o postare de pagina sa de Facebook.

Bilanţul morţilor ar putea creşte în continuare în urma tragediei produse în acest club unde avea loc un concert rock la care participau până la 400 de persoane, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, citat de Reuters.

Un martor a declarat că au fost focuri de artificii în interiorul clubului. Un pilon şi tavanul clubului au luat foc şi apoi s-a produs o explozie urmată de un fum greu.

Imaginile TV arătau ofiţeri de poliţie şi paramedici încerând să resusciteze tineri aşezaţi pe trotuar în timp ce se auzeau sirenele
tot mai multor ambulanţe venite la faţa locului.

“A fost o busculadă de oameni care încercau să fugă afară din clubul (Colectiv)”, a declarat un bărbat care a scăpat fără pantofi pentru agenţia Reuters.

“Este o mare tragedie”, a afirmat la rândul său ministrul de interne Gabriel Oprea la faţa locului, notează France Presse.AGERPRES

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ