ATENŢIE ŞOFERI! Poliţia Rutieră a fost dotată cu radare ultraperformante cu laser

ATENŢIE ŞOFERI! Poliţia Rutieră a fost dotată cu radare ultraperformante cu laser

687
0
DISTRIBUIȚI

De astăzi, poliţiştii îi vor prinde pe şoferii vitezomani folosindu-se de radarele cu laser. Opt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM au intrat în dotarea Poliţiei Române. Modelele sunt echipate cu camere video HD de înaltă fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil în acest moment. Aparatul stochează pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale celui care se află la volan.

Poliţiştii care folosesc acest tip de radare, au fost instruiţi în cadrul unor cursuri, în ceea ce priveşte utilizarea noii aparaturi. Cu ajutorul radarelor cu laser, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie care s-au înmulţit în ultimii ani.

Astfel, poliţiştii Secţiei de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române, vor folosi un astfel de aparat radar tip pistol, având în vedere valorile de trafic în creştere şi vitezele de deplasare a autovehiculelor care circulă pe aceste artere rutiere. Cele 7 aparate au fost distribuite către structurile rutiere din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor când reţeaua rutieră este caracterizată printr-un trafic intens.

 

Sursă articol.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ