ALERTA MAXIMA IN FRANTA !!! De la o bază militară franceză...

ALERTA MAXIMA IN FRANTA !!! De la o bază militară franceză au fost furate 40 de grenade, 180 de detonatoare și explozibil.

353
0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Apărării din Franța este în alertă. Trebuie să revizuiască sistemul de securitate, mai ales în bazele militare care dispun de muniție și explozibil.
Un furt neobişnuit în Franţa a fost constatat in luna iulie la Miramas, bază militară de lângă Marsilia, relatează presa internaţională.Hoții au tăiat gardul care împrejmuia locaţia. Responsabilii militari au descoperit că lipseau  40 de grenade, o cantitate neprecizată de explozibil plastic şi 180 de detonatoare.
Procurorul din Marsilia a demarat o investigaţie legată de furtul din  baza militară.
Ministerul francez al Apărării a început o anchetă administrativă îngrijorat de furtul unei cantități de explozibil suficient să ʺarunce în aer orice bancă sau mai rău, să organizeze un atac puternic intr-o perioadă când terorismul amenință puternic Franța.ʺ, conform TF1.
Baza Miramas se află pe malul lacului Berre, are o bază logistică întinsă pe 250 de hectare, cu acces la o cale ferată. Ea a furnizat muniţie pentru militarii francezi în misiuni din Afganistan şi Mali.

Ziua erau prezente în bază circa 250 de cadre militare, iar noaptea paza era asigurată doar de câteva persoane.

Primarul Frédéric Vigouroux, a spus că fusese o schimbare de comandă în ultimele 10 zile si căʺ Miramas a depozitat muniție din Primul Război Mondial, găzduiește mulți soldați, mai ales pe cei pregătiți, cu muniția necesară, să plece în operațiuni militare externe. ʺ
Hoţii păreau să ştie ce caută, întrucât au spart nouă depozite.
„N-au furat vată de zahăr, e vorba de muniţie periculoasă, în mod inerent totul este periculos”, a declarat Frederic Vigouroux,
În Franţa este nivelul maxim de alertă teroristă după atacurile din ianuarie, de la Paris, soldate cu 17 victime, după decapitarea unui patron francez, asociată cu o tentativă nereuşită de atac terorist la o uzină de gaz, și mai ales după ultimele atacuri de vinerea trecută care au fost revendicate de ISIS.

Nu este exclus ca o parte din explozibilul furat să fi fost folosit în atacurile sinucigașe.
Surse: telegraph.co.uk

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ